EK Hälsopunkten

EK Hälsopunkten

Frågor & tidsbokning

metod

Akupunktur är en mångtusenårig kinesisk läkekonst som utövas världen över. Länge höll sig västerländsk medicin skeptisk men numera är akupunktur en accepterad behandlingsform för bland annat smärta och sjukdom.

TKM Akupunktur

Shiatsumassage

Kroppsbalansering

Moxa

Koppning

Koppning innebär stimulans av punkter/områden genom att skapa ett vakuum i glas-, gummi- eller träkoppar så att dessa ”sugs” fast mot huden.

Genom att massera kroppen med gummikoppar, får vi en effektiv massage som går på djupet. Vilket ger bra blodgenomströmning i musklerna.

 

Koppning är en behaglig och mycket avslappnande metod. Används ofta i kombination med annan behandling.

Moxa innebär stimulering av olika punkter/områden med hjälp av värme. Till detta används torkad gråbo i olika former för att uppnå värmen.

Kan vid vissa sjukdomstillstånd ge snabba och goda resultat

En Japansk massageform som betyder ”fingertryck”. I behandlingen stimuleras kroppens egna läkekraft genom tryck på akupunkturpunkter och sträckningar i meridianer. Används ofta  i kombination med massage eller som alternativ vid nålrädsla.

En snabb och enkel metod för att hitta obalanser i kroppen, även under och överaktivitet. Används ofta för att testa födoämnesallergier mm.

Akupunktur 2000 är en ny form av mikroakupunktur som visat sig ge mycket snabba och goda resultat. Man utgår från kroppens alla leder och letar upp mycket ömma punkter som behandlas med tryck eller nålar.

 

Kroppen reagerar med att sätta igång olika läknings och smärtlindringsprocesser. Akupunktur 2000 fungerar på olika typer av problem och sjukdomar, framför allt på smärttillstånd.

 

Akupunktur 2000

Diet & Kostråd

Öronakupunktur kan användas som komplement till vanlig kroppsakupunktur. En stor fördel med öronakupunktur är att dessa speciellt utformade nålar (eller frön) kan få sitta kvar på patientens öra för att få långvarig och direkt effekt efter behandlingen. Denna metod kan till exempel användas vid rökavvänjning och vid vissa smärttillstånd med mera.

 

 

 

Öronakupunktur

Vid vissa typer av sjukdomstillstånd kan eventuella kostråd ges. Detta kan även användas i förebyggande syfte.

EVA ELGQUIST

Dipl.TKM Akupunktör

 

Anders Mattssonsgatan 14b                                         

415 06 Göteborg

 

Tfn 0707 - 63 44 27

eva@ekhalsopunkten.se

www.ekhalsopunkten.se

 

 

Webbdesigner Maria Fagrell LOOQ DESIGN

www.looqdesign.se

maria@looqdesign.se

 

 

Ljud- & ljusterapi

Med hjälp av ljud och ljus på olika frekvenser hjälper man hjärnan att snabbt komma ner i t ex avslappning, att bli piggare eller att ta emot suggestioner. Vid rökavvänjning kan man kombinera med en hypnosskiva för att sluta röka.

 

Metoden är mycket uppskattad att använda tillsammans med avslappningsmusik för att komma i djup avslappning i samband med övrig behandling.